מירי זורגר מבשלת בשרים לכבוד שבת קודש

    מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מבשלת בשרים לכבוד שבת קודש
    2:00
    06.05.24
    נתי שולמן No Comments on קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוף בעגבניות שרי וזוקיני על מצע פולנטה

    מצרכים

    6 ירחי עוף מנוקים

    לירקות

    300 גר' עגבניות שרי חתוכות ל 2

    1 בצל סגול חתוך

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות

    3 שיני שום פרוסות

    1 כוס יין לבן

    1 כוס ציר עוף או מים

    לפולנטה

    2 1/2 כוסות ציר עוף או מים

    1 כוס קמח תירס

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות שמן זית

    אופן הכנה

    הכנת העוף

    את חלקי העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה

    אחרי שסיימנו באותו מחבת יש לטגן בצל שום ושרי עד להשחמה להוסיף נוזלים ואת הזוקיני ולתבל במלח פלפל

    להוסיף את מנות העוף ולהביא לרתיחה

    לבשל כשעה וחצי

    הכנת הפולנטה

    בסיר שימי להרתיח ציר או מים עם התבלינים

    כשרתח להוסיף את הפולנטה ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה

    להוסיף את השמן ולערבב

    מעל גבי צלחת הגשה יש לשים 1 כף גדושה פולנטה ומעל מנת עוף עם רוטב הירקות

     

    חזה עוף בפלפלים

    מצרכים

    6 חזות עוף מפולטות

    למלית

    3 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות

    3 עבעולים של בצל ירוק חתוכים ל2

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    2 ביצים

    2 כפות קמח תפוחי אדמה

    1 שן שום כתושה

    קורט א אפיה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לתוספת קרנצית

    2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים

    אופן ההכנה

    במחבת חמה מטגנים את רצועות הפלפלים והבצל עד להשחמה קלה

    ממלאים את החזות ומגלגלים

    מכינים את בלילת הציפוי

    מחממים שמן עמוק וטובלים את החזות המגולגלות בבלילה ולאחר מכן בשקדים ומטגנים עד להשחמה

    מגישים מיד

     

    שוקיים עוף בפירורים

    מצרכים

    12 שוקיים חלוטים ונקיים

    לציפוי

    2 ביצים

    2 כפות רוטב פסטו פטרוזליה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס קמח

    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה

    מכינים את מסת הביצים

    טורפים את המצרכים למסה אחידה

    הרכבת המנה

    מעל גבי נייר אפיה מנפים את הקמח

    את הפירורים שמים בנייר אחר

    טובלים את השוקיים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורים ומניחים על נייר אפיה נוסף

    מחממים שמן לטיגון חצי עמוק

    ומטגנים את השוקיים עד להשחמה

    לאחר מכן מכינים את השוקיים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים 20 ד' נוספות

     

    שוקיים עטופות בפסטרמה – על האש

    מצרכים

    12 שוקיים חלוטים 30 ד' במים רותחים עם מלח

    לעטיפה

    6 פרוסות פסטרמה שווארמה חתוך לחצי

    למרינדה

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות פתיתי פפריקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות רוטב סויה

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי המרינדה ומוסיפים את השוקיים ומערבבים

    משהים שעה

    עוטפים כל שוק בחלק הבשרני עם חצי פרוסת פסטרמה וסוגרים עם קיסם

    צולים כ 15 שעה או עד להשחמה

     

    פרגיות בערמונים

    מצרכים

    1 ק"ג סטייק פרגית חתוך

    חבילה בצלצלי שאלוט

    2 חבילות ערמונים בוואקום

    מצרכים למרינדה

    4 גבעולי בצל ירוק

    6 שיני שום קלופות

    1/2 כוס דבש

    1/4 כוס סויה

    2 כפיות פפריקה

    2 כפות אבקת מרק עוף

    2 כפות סוכר חום

    כוס מים

    1/2 כוס יין לבן

    1/4 כוס שמן קנולה

    מלח פלפל

    אופן ההכנה

    להכניס את הפרגיות לתערובת ולהעביר לתבנית

    להוסיף את הערמונים והשאלוט מקולפים. לערבב היטב

    ולתנור ב-180 מעלות לשעה שעה ורבע.

     

     

    כנפיים על האש

    מצרכים

    12 כנפיים

    למרינדה

    2 כפות א מרק עגבניות

    2 כפות מיונז

    מלח

    פלפל שחור גרס טרי

    2 כפות חומץ בלסמי

    2 כפות רוטב צילי

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    ערבבי את מצרכי המרינדה והוסיפי את הכנפיים לאחר שהם חלוטים ונקיים

    מערבבים את הכנפיים עם המרינדה  ומשרים  שעה במקרר

    צולים עד להשחמה

     



    0 תגובות